09 січня 2023 р. 13:20

Над Миколаївщиною збили російський безпілотник

Фото: ПК "Південь"

(Фото: ПК "Південь")

Сьогодні зранку над територією Миколаївської області ППО збила російський безпілотник.

Про це звітує Повітряне командування "Південь".

Відомо, що на Миколаївщині ворог продовжує проводити повітряну розвідку із застосуванням безпілотних літальних апаратів, а підрозділи повітряного командування "Південь" влучно їх знищують.                                 

Так, 9 січня, близько 09:00 години, на підльоті з моря до Очаківського порту силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" ліквідовано російський ударно-розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня, - йдеться у повідомленні.

Також у командуванні зазначили, що аналогічний БпЛА був уражений і 7 січня.

Напередодні, ми писали про те, що Державна служба з надзвичайних ситуацій України створила інтерактивну мапу вибухонебезпечних територій, за допомогою якої громадяни можуть ознайомитись із безпечними маршрутами для пересування.

Так, задля збереження так званого сухопутного коридору до Криму, рф передислоковують на північ тимчасово окупованого півострова нові військові підрозділи.

За минулий 2022 рік, на території Миколаївської області піротехніки знешкодили 7 475 боєприпасів. Працівники ДСНС щодня займаються обстеженням територій, розмінуванням та знищенням боєприпасів.

Читайте й про те, як у звільнених населених пунктах триває активне розмінування територій. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України підготувало перелік простих, але важливих правил, дотримуючись яких можна зберегти життя собі та своїм близьким.                       

Тетяна Каптур

Поділитися