20 жовтня 2023 р. 16:38

На Одещині затримали перевізника, який допоміг виїхати 18 "ухилянтам"

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

На Одещині затримали перевізника, який допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам. За версією слідства, підприємець, маючи особистий доступ до інформаційної бази, за винагороду вносив до неї дані чоловіків.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Встановлено, що організації схеми незаконного виїзду "ухилянтів" причетний місцевий підприємець, який займається міжнародними пасажирськими перевезеннями. Він допомагав чоловікам призовного віку виїхати до країн до Румунії та Молдови через різні пункти пропуску.

Підприємець фіктивно влаштовував їх водіями та вносив відповідні дані до інформаційної бази. Як резервні водії міжнародних рейсів чоловіки безперешкодно виїжджали за межі країни. В ході слідства правоохоронці встановили, що упродовж червня 2022 року – травня 2023 року за такою схемою незаконно виїхали 18 чоловіків віком від 23-х до 57-ми років.

19 жовтня в Ізмаїлі оперативники та детективи поліції спільно з оперативним підрозділом 17 прикордонного загону та Одеською обласною прокуратурою затримали організатора "схеми".

За незаконний підробіток на підозрюваного може чекати до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Також прикордонники Одещини затримали за два дні трьох "ухилянтів".

Раніше ДБР викрило на Одещині схему з ухилення депутатів від служби. Слідство встановило, що військовослужбовець Одеського РТЦК та СП за гроші допомагав зніматись з військового обліку чоловікам призовного віку. Основними клієнтами були місцеві народні обранці та їхнє наближене коло осіб.

Також на Миколаївщині ДБР викрило командира, який направляв бійців працювати охоронцями підприємства.

Сергій Лозовський

Поділитися