18 грудня 2023 р. 07:10

На Миколаївщині на міні підірвався легковий автомобіль

Фото: ДСНС

(Фото: ДСНС)

 

Підрив легкового автомобіля ВАЗ 2103 відбувся внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета.

Про це повідомили В ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Подія трапилась неподалік с. Євгенівка Снігурівської міської територіальної громади Баштанського району. Два чоловіки 1983 р.н. та 1987 р.н. їхали польовою дорогою від села в пошуку дров. Під час руху відбувся вибух, автотранспорт зазнав значних пошкоджень. Люди, на щастя, залишились неушкодженими. Проте, самотужки дістатись безпечної території вони не змогли оскільки зона підриву була досить щільно замінована.

На допомогу чоловікам було направлено групу піротехнічних робіт ДСНС України. Фахівці евакуювали людей шляхом створення безпечного "коридору" довжиною близько 140 м. Медичної допомоги чоловіки не потребували. При обстеженні місця детонації піротехніки з'ясували, що громадяни наїхали на протипіхотну міну. Від ДСНС працювало 8 осіб особового складу та 2 одиниці техніки.

ГУ ДСНС України у Миколаївській області наголошує! Шановні громадяни, будьте вкрай обережними на територіях, де відбувались бойові дії. Заздалегідь обмірковуйте свій шлях, обирайте тільки безпечні та перевірені дороги. Польові шляхи та узбіччя можуть приховувати небезпеку. Тому, краще об'їхати асфальтованою дорогою або дорогою з твердим покриттям.

Якщо, все ж таки, ви натрапили на заміновану територію, обережно поверніться назад, тією ж дорогою якою рухались. Ні в якому разі, не підходьте та не чіпайте вибухонебезпечні предмети.

Ми вже писали, що на території Миколаївської області піротехніки ДСНС проводять роботи по її розмінуванню.

Станом на 8 грудня для виконання робіт на Миколаївщині залучено 9 піротехнічних розрахунків. Разом із миколаївськими саперами, регіон розміновують фахівці з Київщини та Рівненщини, 2-го та 3-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України. На сьогодні у регіоні працює 6 медичних розрахунків.

Костянтин Неділько

Поділитися