27 вересня 2023 р. 11:05

На Миколаївщині чоловік засуджений на 14 років за ґвалтування малолітньої

Фото ілюстративне: nv. ua

(Фото ілюстративне: nv. ua)

Ювенальний прокурор на Миколаївщині довів у суді винуватість чоловіка, який зґвалтував малолітню доньку своєї співмешканки.

Як повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, Вознесенський міськрайонний суд визнав обґрунтованими доводи ювенального прокурора Вознесенської окружної прокуратури та визнав винуватим 36-річного мешканця Братської територіальної громади у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.152 КК України (зґвалтування, вчинене щодо малолітньої особи).

"За принципової та послідової позиції прокурора, доведено, що обвинувачений зґвалтував 7-річну доньку співмешканки, а щоб дитина не розповіла про це,  погрожував останній застосуванням насильства", - йдеться в повідомленні відомства.

За результатами розгляду обвинувального акту та оцінки наданих прокурором доказів, підсудного визнано судом винуватим у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та засуджено до покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

За рішенням суду відомості про ґвалтівника буде внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. 

Вирок поки не набрав законної сили.  

Також відомо про те, що колишній священник храму на Одещині постане перед судом за розбещення неповнолітньої доньки.

За даними слідства, чоловік протягом тривалого часу вчиняв розпусні дії фізичного характеру стосовно своєї 14-річної донечки, за місцем свого мешкання та в підсобному приміщенні на території храму.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області.

За цей злочин Законом передбачено до 8 років позбавлення волі.

Відомо також про те, що Микола Тарасов, засуджений до 15 років позбавлення волі за вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко в селищі Іванівка Одеської області зник з херсонської тюрми, де відбував покарання під час окупації міста росіянами. 

Володимир Шкаєв

Поділитися