08 листопада 2023 р. 19:18

На Херсонщині запланували евакуювати ще майже 450 дітей

Олександр Толоконніков. Фото: скріншот з відео медіацентра "Україна"

(Олександр Толоконніков. Фото: скріншот з відео медіацентра "Україна")

З населених пунктів Херсонщини потрібно евакуювати ще 432 дитини.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

За його словами, з 24 жовтня, від початку обов’язкової евакуації, з 23 населених пунктів Херсонщини вивезли 353 дитини із сім’ями. Однак робота щодо евакуації продовжується, позаяк необхідно евакуювати ще 432 дитини.

"Ще залишаються 432 дитини в цих населених пунктах. Продовжуємо працювати, продовжуємо працювати з батьками цих дітей, з громадами, щоб вони посилили роботу, надсилаємо відео, фото тих умов, де вже зараз проживають сім’ї з дітьми, які виїхали. Будемо сподіватися, що протягом найближчих двох тижнів вивеземо майже всіх", – зазначив речник ОВА. 

Він висказав сподівання про те, що десь за два тижні евакуація буде завершена. 

Раніше повідомлялось про те, що на 1 листопада на Херсонщині тривала обов'язкова евакуація з небезпечних громад. У примусовий спосіб вже було евакуйовано 287 дітей з їх сім'ями з 13 населених пунктів. На небезпечній території ще залишалося 497 дітей.

Раніше повідомлялось про те, що у 23 населених пунктах правобережної Херсонщини через постійні обстріли окупантів запроваджена обов’язкова евакуація у примусовий спосіб.

Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке, Антонівка, Комишани, Садове, Приозерне. У цих населених пунктах відбуватиметься обов’язкова евакуація у примусовий спосіб.

Також повідомлялось про те що на середину жовтня з початку оголошення евакуації на Херсонщині з Херсонської міської територіальної громади було евакуйовано 30583 людини, з них – 3674 дитини.

Також, у другій декаді жовтня під час засідання Ради оборони регіону було ухвалили рішення розширити перелік населених пунктів для обов’язкової евакуації родин з дітьми. Це Станіслав, Широка Балка, Олександрівка.

Володимир Шкаєв

Поділитися