28 січня 2023 р. 17:03

Миколаївська лікарня отримала генератор від Rolls-Royce Power Systems

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

Rolls-Royce Power Systems разом з PerinGenerators Group виготовили надпотужні генератори для українських лікарень.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Зазначається, що генератори були передані в КНП "Вишгородська центральна районна лікарня" та КНП "Миколаївська обласна клінічна лікарня".

Зауважимо, що кожен з генераторів може забезпечити автономну роботу заклад.

Відбулась зустріч представників Міністерства охорони здоров’я України та компанії PerinGenerators Group, яка в колаборації з Rolls-Royce Power Systems передала для українських закладів надпотужні генератори за підтримки українсько-німецького товариства Рейн Некар, котрі установили комунікацію між сторонами і зорганізували доставку. PerinGenerators виготовила зовнішній корпус генераторів, Rolls-Royce Power Systems надала до них надпотужні двигуни - йдеться в повідомленні.

Також, у рамках зустрічі в Міністерстві охорони здоров’я представники відомства висловили подяку компаніям, а також німецько-українському товариству «Рейн-Некар», яке встановило контакт між надавачем та МОЗ і здійснило доставлення вантажу в Україну. 

26 січня, стало відомо, що від агресії рф постраждали 32 медичних заклади Миколаївщини

16 січня, до Миколаєва завітав заслужений лікар України Борис Тодуров. Одна з його цілей візиту - це створення в Україні великої університетської клініки, точніше, медичного кампусу, який об’єднає в собі науку, освіту й лікування пацієнтів.

Медзаклади Херсонської області з початку війни проти рф отримали 32 генератори та 284 одиниці медичного обладнання та приладів.

Також у Миколаєві анонсували відкриття ПЛР-лабораторії, у якій медики зможуть діагностувати практично всі вірусні та бактеріальні інфекції, здійснювати контроль онкогенних ризиків і визначати різноманітні мутації вірусів. Напередодні херсонські медзаклади отримали велику партію ліків.

Так, 20 палетів ліків та медичного обладнання отримала від Центру громадського здоров’я Херсонська обласна лікарня, а Нововоронцовська лікарня отримала від ВООЗ модуль лікарських засобів, що включає в себе препарати інсуліну. У якості допомоги "карету швидкої" отримала і Бериславська лікарня.    

Тетяна Каптур

Поділитися