15 листопада 2023 р. 16:22

Майже 100 дітей евакуювали з небезпечних районів Херсонщини

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Ще 91 дитину з Херсонської міської територіальної громади та інший території правобережної Херсонщини відправили 15 листопада на відпочинок до західної України.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

Як йдеться в повідомленні, діти житимуть без постійного страху. Засинатимуть не в підвалі та без супроводу "прильотів". Цих дітей вдалося евакуювати з населених пунктів, де найбільш складна безпекова ситуація.


Фото: Херсонська ОВА

Також повідомляється про те, що разом з малими евакуювалися 38 дорослих. Усі вирушать до Яремче та Коростеня. Дорога, проживання та харчування – безкоштовні. Також люди отримають усі державні виплати, передбачені законом.

"Евакуація триває. У низці населених пунктів вона обов’язкова у примусовий спосіб. Це рішення ухвалене спільно з військовими та правоохоронцями", - повідомили в пресслужбі.

Як повідомили в пресслужбі, сьогоднішня евакуація – результат спільної роботи Херсонської ОВА, міської військової адміністрації та волонтерської організації "Save Ukraine".


Фото: Херсонська ОВА

Раніше повідомлялось про те, що з населених пунктів Херсонщини потрібно евакуювати ще 432 дитини.

Так, з 24 жовтня, від початку обов’язкової евакуації, з 23 населених пунктів Херсонщини вивезли 353 дитини із сім’ями. Однак робота щодо евакуації продовжується, позаяк необхідно евакуювати ще 432 дитини.

"Ще залишаються 432 дитини в цих населених пунктах. Продовжуємо працювати, продовжуємо працювати з батьками цих дітей, з громадами, щоб вони посилили роботу, надсилаємо відео, фото тих умов, де вже зараз проживають сім’ї з дітьми, які виїхали. Будемо сподіватися, що протягом найближчих двох тижнів вивеземо майже всіх", – зазначив речник ОВА Олександр Толоконніков

Володимир Шкаєв

Поділитися