29 вересня 2023 р. 15:43

Колишня вихователька з Херсона робить кар'єру на тимчасово окупованій території

Фото: Скрин відео / ЦПР

(Фото: Скрин відео / ЦПР)

Колишня вихователька з Херсона Наталія Тищенко, яка допомагала представникам держави-агресора захопити дитячий сад №10 у Херсоні, отримала "підвищення" у вигляді посади так званої "заступниці міністра праці та соціального захисту Херсонської області".

Як повідомляє з посиланням на сюжет російського пропагандистського медіа, яке висвітлює діяльність росіян на окупованих територіях Херсонщини, Центр публічних розслідувань, жінку призначили на посаду представники держави-окупанта.

В повідомленні розслідувачів також йдеться про те, що Тищенко називають "омбудсменом з прав дітей Херсонської області". В реальності – жінка допомагає окупантам вивозити дітей на територію рф.

Зокрема, в сюжеті вона розповідає про поїздки українських дітей до російського Владивостоку.

У 2001-2006 роках Наталія Тищенко (у дівоцтві Лєдовська) навчалася на історичному факультеті Херсонського державного університету.

Пізніше працювала в НВК №56 у школі раннього розвитку вихователькою. У серпні 2022 року погодилась очолити захоплений окупантами дитячий сад. А перед звільненням Херсону виїхала з міста разом з представниками держави-агресора. 

"Ще у серпні Тищенко в пропагандистських медіа представляли як "начальницю оперштабу з евакуації при міністерстві праці та соціальної політики Херсонської області". І от зараз в неї "підвищення", - йдеться в розслідуванні..

Варто зазначити, що інформації в медіа щодо оголошення підозри Тищенко від українських правоохоронців поки що немає.

Також відомо про те, що На Херсонщині судитимуть ще одну місцеву жительку за участь в організації псевдореферендуму.

Слідством установлено, що обвинувачена у вересні 2022 року брала участь у роботі так званої "виборчої комісії" створеної окупаційною владою у Бериславському районі для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонщини.

Володимир Шкаєв

Поділитися