10 грудня 2023 р. 11:30

ISW: ЗСУ продовжують утримувати позиції на Лівобережжі Херсонщини

Фото: censor.net

(Фото: censor.net)

У ISW спростували твердження окупантів про відхід ЗСУ з позицій на Лівобережжі Херсонщини.

Про це пише НБН, посилаючись на матеріал Інституту вивчення війни (ISW).

Напередодні так звані "воєнкори" з рф запевняли - "друга армія світу" начебто завдає інтенсивних артударів по позиціях ЗСУ, і топить усі плавзасоби, на яких захисники нашої країни переправляють підрозділи до села Кринки.

За даними ISW, бійці Сил Оборони не припиняють утримувати оборонні позиції на східному (лівому) березі Дніпра в Херсонській області, мінімізуючи спроби російської армії вторгнення у витісненні наших воїнів від Кринок.

Згідно з даними військових аналітиків, у Кринках (30 кілометрів на північний схід від Херсона і за 2 кілометри від узбережжя Дніпра) Сили Оборони України залишилися на своїх позиціях.

Водночас від українського військового оглядача Костянтина Машовця прозвучала додаткова інформація - "визволителі" не змогли просунутися на схід від Кринок і змушені посилювати оборону на північний захід від Олешок (7 кілометрів на південь від Херсона та за 4 кілометри від річки Дніпро), у Підлісного (8 кілометрів на південь від Херсона та 6 кілометрів від Дніпра), а також на околицях Кардашинки (7 кілометрів на південь від Херсона та 2 кілометри від Дніпра).

Як ми вже писали, внаслідок російських обстрілів у Херсонській області одна людина загинула і четверо отримали поранення. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Під час 71 обстрілу було випущено 264 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації, по цивільних об'єктах. По місту Херсон за добу ворог випустив 19 снарядів. російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області, навчальний заклад у Херсоні.

Костянтин Неділько

Поділитися