20 травня 2023 р. 20:41

Херсонським піротехнікам планують передати сучасне екіпірування

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

17 травня, у Києві відбувся форум "Безпека критичної інфраструктури та гуманітарна протимінна діяльність". На заході говорили й про питання безпеки під час російської агресії на Херсонщині.

Про це інформували в Херсонській ОВА.

Пріоритетним напрямком форуму є підвищення безпеки критичної інфраструктури, від захищеності яких залежить національна безпека. Серед спікерів форуму були представники різних країн та відомі українські експерти у сфері безпеки.

Фото: Херсонська ОВА

У рамках проведення панельних дискусій обговорили актуальні питання безпеки у різних сферах життя та діяльності. 

Херсонщину на форумі представив Заступник голови Херсонської ОВА Станіслав Петров. Він розповів про процес розмінування деокупованих територій  та проінформував про ситуацію із забрудненням російськими вибухонебезпечними предметами територій області.       

Під час форуму було досягнуто домовленостей із гендиректором BCB "International, Ltd" Ендрі Хоуелом про передачу екіпірування піротехнікам Херсонщини.

Форум покликаний об’єднати експертів галузі безпеки заради спільної перемоги і обговорити питання відновлення безпеки життєдіяльності в країні, відновлення та захист об’єктів критичної інфраструктури, промисловості та енергетики, повернути повноцінне життя на деокуповані території, зокрема до сільгоспугідь, що є вкрай важливим для продовольчої безпеки України та світу.

Також 19 травня пройшов українсько-американський форум. Це платформа для інтеграції бізнесів та партнерства між країнами. Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім також взяв участь в обговоренні.

Тоді ж Миколаїв відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні.

Так, 19 травня ми повідомляли, що у Миколаєві перевіряють об’єкти торгівлі, сфери послуг та інші підприємства на предмет виконання Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Напередодні стало відомо, що Міністерство освіти і науки України оголосило конкурси на заміщення посади ректорів двох миколаївських університетів.

Тетяна Каптур

Поділитися