03 червня 2023 р. 14:41

СБУ затримала чинного посадовця Херсонської ОВА, який працював на окупантів

Фото: Офіс Генпрокурора

(Фото: Офіс Генпрокурора)

Служба безпеки затримала чергового колаборанта у ході стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Фігурантом виявився посадовець Херсонської обласної військової адміністрації.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

У період тимчасової окупації міста він добровільно погодився увійти до створеного агресором "головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області". Там його призначили "старшим експертом відділення бухгалтерських і фінансово-аналітичних експертиз експертно-криміналістичного центру".

Фото: СБУ

До його "обов’язків" входила підготовка так званих «експертиз фінансової діяльності підприємств". "Експертизи" потрібні були для фабрикування справ проти патріотично налаштованих власників українських компаній на захопленій частині регіону.

Фото: СБУ

Відомо, що під час перебування у лавах окупаційного органу ворожий поплічник їздив до москви на "курси підвищення кваліфікації".

Після визволення обласного центру фігурант спочатку "заліг на дно", а згодом знову влаштувався до місцевої ОВА.

Втім, співробітники СБУ викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали.

Фото: СБУ

Під час обшуків за адресою його проживання виявлено:

▪️ роздруковані закони, накази та інструкції мвс рф з питань організації підготовки судових експертиз в експертно-криміналістичних підрозділах органів внутрішніх справ росії;

▪️ документи, які підтверджують його стажування в москві.

Наразі затриманому повідомлено про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Перед цим ми писали про те, що судитимуть жительку Донеччини, яка обійняла посаду в окупаційній адміністрації на Херсонщині та організовувала псевдореферендум в регіоні.

Стало відомо, що екскерівник Херсонської лікарні також добровільно проводив псевдореферендуми.

Так, на Херсонщині ексочільниця відділу водних ресурсів співпрацювала з окупантами.

Також відомо й про те, що на Миколаївщині та Херсонщині оголосили червоний рівень пожежної небезпеки.   

Тетяна Каптур

Поділитися