15 серпня 2023 р. 21:22

Експрокурорка з Миколаївщини підтримала збройну агресію росії проти України

Фото: пресслужба ДБР

(Фото: пресслужба ДБР)

ДБР повідомило про підозру експрокурорці з Миколаївщини, яка підтримала збройну агресію рф проти України

Як повідомили в пресслужбі відомства, працівники ДБР оголосили підозру колишній прокурорці Миколаївської окружної прокуратури, яка підтримала та виправдовувала збройну агресію рф проти України.

Слідством встановлено, що у березні 2022 року, обіймаючи посаду прокурора окружної прокуратури, жінка написала сину, який перебував за кордоном, про своє "бачення" подій, які відбувались в Україні. Зокрема, вона розповідала, що у Маріуполі азовці нібито знущаються з жителів міста, а коли у місто зайшли російські загарбники, то "місцеві були готові їм ноги цілувати". Також прокурорка повідомляла, що в Силах оборони багато "нацисткого отребья".

Мати переконувала сина, що саме українська влада винна у війні, дорікала йому, що він вірить українським ЗМІ.

Попри підтримку дій агресора, жінка звільнилась та втекла від "спасителів" за кордон.

Колишня прокурорка підозрюється у виправдуванні й запереченні збройної агресії рф проти України, а також у визнанні правомірної окупації частини території України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Жінці загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора.

Відомо також, що працівники ДБР у взаємодії з СБУ завершили досудове розслідування щодо очільника державного підприємства "Голопристанське лісомисливське господарство". Він допомагав окупантам облаштовувати фортифікаційні споруди.

Володимир Шкаєв

Поділитися