14 серпня 2023 р. 10:53

Уродженець Ізмаїла подарував три прожектори місту для захисту від безпілотників

Фото: ГО "Rotary club Izmail"

(Фото: ГО "Rotary club Izmail")

Уродженець Ізмаїла Одеської області - Максим, який наразі мешкає у Великобританії, вирішив підтримати рідне місто в умовах війни.

Чоловік виявив бажання безплатно передати три світлові гармати, пише кореспондентка Інтента з посиланням на секретаря громадської організації "Rotary club Izmail" Кирила Дімова.

Експат працює у британській компанії Stage Engage, що спеціалізується на наданні професійних аудіо-, відео-, освітлювальних та сценічних рішень для різноманітних заходів. Після масованої атаки на Ізмаїл в ніч на початку серпня, Максим вирішив допомоги малій батьківщині. 

Громадська організація "Rotary club Izmail" організувала транспортування трьох прожекторів з Великобританії, вага кожного з яких - 360 кілограмів. Вартість трансферу із Великобританії до Ізмаїла обійшлася у 20 тисяч 547 гривень. Кошти сплатили зі збору на прожектори. 

"Ці прожектори вже в Ізмаїлі, вони вкрай важливі для збиття безпілотників. Декілька днів технічного огляду та налаштування і вони заступлять на чергування Ізмаїльського району", - зазначив Кирило Дімов.

Експат — людина, яка тимчасово або на постійній основі працює або мешкає в іншій країні.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що мешканці Ізмаїла перерахували громадській організації "Rotary club Izmail" 603 тисячі гривень для придбання зенітних прожекторів.

2 серпня, внаслідок обстрілу, пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення.

Також суттєвих руйнувань зазнала триповерхова будівля "Морвокзалу".

Атака порту Ізмаїл в Одеській області російськими дронами, 2 серпня, призвела до подорожчання зерна на світових біржах.

Антоніна Лубченко

Поділитися