16 травня 2023 р. 08:23

Шестеро людей постраждали внаслідок обстрілів Херсонщини

Фото: Поліція Херсонської області Facebook

(Фото: Поліція Херсонської області Facebook)

За минулу добу 15 квітня російськи окупанти здійснили 80 обстрілів, випустивши 407 снарядів з важкої артилерії, танків, БПЛА та авіації.

Про це повідомив Начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Відомо, що в обласному центрі внаслідок одного з 14 обстрілів міста було пошкоджено лінійний об'єкт критичної інфраструктури цивільного призначення, в результаті чого мікрорайон Корабел був без електро- й водопостачання. Відповідні служби докладали максимум зусиль щодо забезпечення жителів району питною водою за графіком та сприяємо у вирішенні питань усунення наслідків обстрілів.

Під час обстрілів регіону взагалі, російські заґарбники поцілили  у житлові квартали населених пунктів області та заклад освіти у місті Херсоні.

Через російську агресію шестеро людей (з них одна дитина) дістали поранення.

Щодо евакуації населення, то за наданою керівником ОВА інформацією, з деокупованої території області евакуйовано 95 осіб.

Також відомо, що ворог 15 травня знову обстріляв прифронтове смт Дворічна Куп’янського району Харківської області. Внаслідок обстрілу загинуло 65-річна жінка та її чоловік, ще один цивільний чоловік 52 років отримав важкі осколкові поранення та був госпіталізований.

У результаті обстрілу населеного пункту Єліне Сновської міської територіальної громади знищено один приватний будинок, пошкоджено один приватний будинок та одне господарське приміщення. Також пошкоджено лінію електропередач та знеструмлено п’ять населених пунктів.

Жителі прикордонних районів Харківської, Сумської та Чернігівської областей змушені лишати свої будинки, рятуючись від обстрілів та дій диверсійних груп.

Відомо також, що на минулих вихідних, 13 та 14 травня, російські війська обстріляли цивільну та критичну інфраструктуру Бериславського та Херсонського районів, по мирним населеним пунктам ворог гатив з реактивних систем залпового вогню, артилерії, авіації та БПЛА.

Через дії російської армії на правобережжі пошкоджені житлові будинки, заклад освіти, господарські споруди, дачні ділянки, є загиблі та поранені внаслідок російської агресії.

Володимир Шкаєв

Поділитися