16 жовтня 2023 р. 12:39

Діти з Херсонщини пройдуть психологічну реабілітацію у Києві

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Десятеро дітей з Киселівки та Чорнобаївки пройдуть психологічну реабілітацію у Києві.

Як повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА, протягом наступних двох тижнів дітлахи перебуватимуть у Київському дитячому медичному центрі психологічної реабілітації "Джерело".

У повідомленні йдеться про те, що там малеча отримає психологічну допомогу від спеціалістів, позбудеться тривожності та стресів, навчиться долати страхи та відновить своє ментальне здоров’я.

"У вільний час дітлахи зможуть поспілкуватися з однолітками, ознайомитися з визначним місцями Києва та взяти участь у розважальних програмах", - йдеться в повідомленні.

Ця подорож організована за підтримки Благодійного фонду "Центр взаємодії "Save Ukraine". За організацію трансферу вдячні "Укрзалізниці".

Відомо також про те, що до України вдалося повернути дітей, які перебували на тимчасово окупованих територіях. Ще дев'ять дітей вже на підконтрольній території у психологічній безпеці.

Досягнути цього вдалося організації Save Ukraine за підтримки Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.  

Відтепер у комфортних умовах і психологічній безпеці житимуть п’ятеро дівчаток і четверо хлопчиків. Вік дітей – від 5 до 14 років.

Також відомо про те, що за участі Мінреінтеграції з тимчасово окупованої території Херсонщини повернуто ще одну дитину.

Так, на початку серпня на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 звернулася жінка, яка повідомила, що на тимчасово окупованій частині Херсонщини мешкає 14-річний хлопчик Іван. Після смерті бабусі, яка ним опікувалася, його збиралися оформити в дитячий будинок на тимчасово окупованій території (ТОТ).

Відомо також про те, що у Херсоні поліцейські евакуювали з постраждалого через російські обстріли мікрорайону "Корабел" жінку з 13-річним сином.

Володимир Шкаєв

Поділитися