13 січня 2023 р. 17:40

Через погодні умови ситуація на Кінбурнській косі залишається складною

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

Станом на 13 січня, ситуація на Кінбурнській косі залишається складною через погодні умови. Штормові вітри ускладнюють дорозвідування результатів роботи Сил оборони, а російські війська продовжують здійснювати обстріли Очаківської та Куцурубської громад.

Про це інформувала начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк в етері телемарафону.

Коса, як піщаний намив, має свої особливості під час штормових вітрів і великого шторму, що спричиняє великі хвилі. Це ускладнює і ситуацію з розвідкою, і дорозвідуванням наших результатів роботи. І, зокрема, можливість проникнення туди ворогів, адже вони не можуть залишатися там стало, оскільки ми працюємо дуже системно по цій ділянці місцевості, — зауважила вона.

Як зазначила начальниця координаційного пресцентру, армія рф тримає під напруженням портову інфраструктуру Очакова та морські транспортні шляхи, не дозволяє залучати морські потри Миколаївщини до "зернового коридору".

Наталя Гуменюк повідомила, що окупанти притягують озброєння на Кінбурнську косу, здійснюють обстріли Очаківської та Куцурубської громади, які навпроти розташовані та продовжують тероризувати мирне населення. Також, російські війська намагаються виводити ракетоносії, незважаючи на шторм.

Зокрема, вчора прогулявся Чорним морем підводний ракетоносій, скоріш за все, замірив критичність ситуації та повернувся в пункт базування. Зараз в Чорному морі корабельне угруповання складається з чотирьох кораблів, але це не ракетоносії. Всі ракетоносії в пунктах базування, бо штормить, — уточнила Гуменюк.

9 січня, зранку над територією Миколаївської області ППО збила російський безпілотник. Відомо, що на Миколаївщині ворог продовжує проводити повітряну розвідку із застосуванням безпілотних літальних апаратів, а підрозділи повітряного командування "Південь" влучно їх знищують.

В рф планують виділити 175 мільярдів рублів (2,4 млрд. дол.) на "переселення" в росію 100 тисяч жителів з тимчасово окупованих територій Херсонської області. З тим, що таке "евакуація" від рф, українці, на жаль, вже ознайомлені. Це фільтраційні табори, допити та брехливі обіцянки щодо матеріальної допомоги при переїзді до рф. Але це стосується дорослих. Дітей окупанти просто крадуть.

Тетяна Каптур

Поділитися