27 жовтня 2023 р. 14:03

Багатодітній родині вдалося виїхати з тимчасово окупованої території Херсонщини

Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

(Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України)

Ще одна родина виїхала з тимчасово окупованої території Херсонщини.

Про це повідомили в пресслужбі Мінреінтеграції.

В повідомленні розповіли про сім’ю з немовлям і ще трьома маленькими дітьми на руках, які з самого початку тимчасової окупації Херсонщини намагалися виїхати на підконтрольну Україні територію.

Повідомляється про те, що під час спроби виїхати на власному авто з окупації росіяни їх не пропускали. Зрештою, після невдалих спроб, родина вирішила повернутися назад. Рішення стало рятівним. Адже, щойно повернувшись, вони дізналися, що колону, з якою вони рухалися, розстріляли.

"Жити під російською окупацією в Херсонській області родині було надзвичайно важко. Тому ухвалили рішення звернутися по допомогу до Херсонської ОВА.  Повернути родину на підконтрольну Уряду територію України вдалося завдяки зусиллям Мінреінтеграції та Української мережі за права дитини", - йдеться в повідомленні.

Зараз сім’я перебуває у родичів в Івано-Франківську. Родина планує адаптуватися і розпочати життя на новому місці. Батьки вже шукають школу та садочок для діток.

Раніше повідомлялось про те, що до України вдалося повернути дітей, які перебували на тимчасово окупованих територіях. Ще дев'ять дітей вже на підконтрольній території у психологічній безпеці.

Досягнути цього вдалося організації Save Ukraine за підтримки Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Також повідомлялось про те, що з 1 вересня на Херсонщині навчатися в освітніх закладах України змогли ще 11 дітей, яких вдалося повернути додому після незаконного вивезення окупантами. 

Цій події передувала кропітка праця багатьох служб. Це Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, організація Save Ukraine, Українська мережа за права дитини та багато інших. 

Володимир Шкаєв

Поділитися