29 вересня 2023 р. 13:58

1500 доларів за переведення до небойової частини: на Одещині повідомили про підозру ексвійськовослужбовцю

Фото: Прокуратура

(Фото: Прокуратура)

На Одещині повідомлено про підозру колишньому військовослужбовцю Оперативного командування "Південь" за зловживання впливом. За гроші він обіцяв перевести військового до небойового підрозділу. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратурі у сфері оборони Південного регіону.

За даними слідства, у вересні 2023 року колишній посадовець вимагав від військовослужбовця однієї з військових частин ЗС України неправомірну вигоду в сумі 1500 дол. США.

За такі кошти він пообіцяв вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, щодо переведення військовослужбовця до іншого, небойового підрозділу.

Колишнього військовослужбовця затримали правоохоронці безпосередньо після отримання 1500 доларів. 

Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Раніше у Миколаєві викрили правоохоронця, який отримав 20 тис грн неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення іншим працівником поліції. Слідством встановлено, що дільничний офіцер поліції від громадянина одержав неправомірну вигоду в сумі 20000 грн за вплив на прийняття рішення працівником поліції щодо проведення відповідних оперативно-технічних заходів та подальшого розшуку особи, яка здійснила шахрайські дії стосовно нього.

Також поліцейські викрили у хабарництві військовослужбовця одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Одеської області.

Раніше ми писали, що Вищий антикорупційний суд України затвердив угоду між прокурорами та ексміністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським про визнання провини у спробі дати хабаря підкупу керівництву Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Сергій Лозовський

Поділитися