28 грудня 2022 р. 14:50

Заміна пошкоджених труб в Миколаєві коштуватиме мільярд гривень, - Дуденко

Фото: КП "Миколаївводоканал"

(Фото: КП "Миколаївводоканал")

Заміна пошкоджених солями водопровідних труб у Миколаєві коштуватиме не один мільярд гривень.

Про це розповів директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко в інтерв'ю ТРК «НІС-ТВ».

Так, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич попереджав, що повне відновлення мереж водопостачання у Миколаєві триватиме не один рік і потребує чималих коштів.  Загалом заміни потребують понад 240 кілометрів труб.            

Повідомлялося, що вартість ремонту міської мережі настільки масштабна, що його не подужає ні місцевий бюджет, ні державний.   

Оцінити в абсолютних цифрах досить складно. Тому що це різні проєкти під різні ділянки заміни. І вони можуть кардинально відрізнятись за вартістю. Якщо труба одного діаметра стоїть однаково, то процес виконання робіт на різній глибині на різних кутах повороту і в різних умовах може в рази відрізнятися за вартістю. Скажу так: ми говоримо про мільярди гривень, яких немає ні в державному, ні в міському бюджетах, — уточнює Дуденко.

На початку грудня ми повідомляли про те, що у місті доведеться замінити усю систему водопостачання через її руйнування солоною водою, яку пустили по водогону ще на початку травня.  

Тоді ж Олександр Сєнкевич зазначав, що наразі стоїть питання тільки про ремонт насосної станції, яка знаходиться у Херсоні.                         

Нещодавно ми писали про те, як військові рф порушують міжнародне гуманітарне право, адже водогін та його інфраструктура належать до об’єктів, необхідних для виживання цивільних людей.                                           

Тетяна Каптур

Поділитися