26 листопада 2022 р. 16:22

Захисники Зміїного повертаються додому

Фото: Андрій Єрмак/Telegram

(Фото: Андрій Єрмак/Telegram)

Україна повернула ще 12 співвітчизників з полону окупантів, про це повідомив в своєму Telegram-каналі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

"Нам вдалося звільнити 12 наших людей. Серед них - 4 бійців ВМС, двоє нацгвардійців, прикордонників, один з ТрО, а також троє цивільних - подружжя та чоловік, який вважався зниклим безвісти. Серед військових - двоє офіцерів, а також семеро рядових та сержантів", - йдеться у заяві.

Керівник ОП додав, що за останній тиждень вдалося повернути 98 українців, та подякував за роботу координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими.

Рятувальне судно "Сапфір» прибуло на територію України і наразі знаходиться в порту Ізмаїл. Екіпаж у складі 19 моряків повернувся додому ще 24 березня, під час першого повноцінного обміну військовополоненими

В рамках глобальної ініціативи «Трибунал для путіна» Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» задокументовано 33 епізоди щодо спрацювання ймовірно російських морських мін, зокрема з шістьма загиблими цивільними людьми, які знехтували забороною купання на пляжах.

Станом на 24 жовтня російські військові вбили загалом 42 журналістів в Україні. З них вісім журналістів убито під час виконання професійних обов'язків (троє українських та п’ять іноземних). 34 загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів, не під час виконання ними журналістських обов’язків.

Ігор Льов

Поділитися