05 грудня 2022 р. 16:45

Водопровід відремонтували, залишилось налагодити насосну станцію, - мер Миколаєва

Фото: Олександр Сєнкевич/ Телеграм

(Фото: Олександр Сєнкевич/ Телеграм)

На сьогодні стоїть питання тільки про ремонт насосної станції, яка знаходиться у Херсоні.

Про це розказав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич в інтерв’ю для РБК-Україна.

Він нагадав, що Миколаїв обстрілювали з перших днів повномасштабного вторгнення. Оккупанти били місто всім, чим могли дістати – РСЗВ, ракетами, дронами. Обласний центр зазнав руйнувань, гинули люди, а всередині весни агресори відрізали місто від водопостачання, перебивши труби, що ведуть з Херсону.

Також, він зазначив, що ситуація з водою залишається незмінною.

В місті поки продовжують подавати технічну воду. Вона з підвищеним рівнем солоності, хоча багато хто відчуває, що рівень солі впав. Це пов'язано з природними явищами – вітер почав дути північний і видувати воду з річки в море, а не як це було влітку. Тому показники солі впали в декілька разів і вона на смак менш солона.

Міський голова розказав, що сам водопровід у місті вже полагодили. 

Зараз водогін уже полагодили. Проблема в тому, що росіяни обстріляли нашу станцію водозабору в Херсоні. Ми чекаємо підключення електроенергії в Херсоні і, виходячи з цього, будемо мати можливість починати там ремонтувати, щоб відновити водопостачання. Терміни сказати не можу, це велика проблема, ми прийняли рішення дотримуватися режиму тиші і не ставити ніяких дат, щоб не мати повторних обстрілів, - прокоментував Сєнкевич.

Він поділився, що у майбутньому "Миколаївводоканал" планує співпрацювати з міжнародними компаніями, які б допомогли оновити систему водопостачання у місті й області. Також, Олександр Сєнкевич стверджує, що інформацію щодо пошкодження труб вже надіслали колегам з Данії, які будуть допомагати відновлювати місто.

Раніше стало відомо, що систему водопостачання Миколаєва буде повністю замінено.

Напередодні ми писали, що технічну воду в Миколаїв будуть подавати протягом невизначеного часу.

Тетяна Каптур

Поділитися