20 листопада 2022 р. 11:42

Командування рф планує перекинути війська з Херсонщини на Донбас - Генштаб

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

(Фото: Генеральний штаб ЗСУ)

Командування окупаційних військ планує перекинути окремі підрозділи, виведені в ході відступу з Херсонщини, для продовження бойових дій в Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

"На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів, не припиняє артилерійські обстріли позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Для уточнення позицій наших військ та коригування вогню артилерії, веде повітряну розвідку БпЛА. Веде вогонь з танків, ствольної та реактивної артилерії по районах Качкарівки, Токарівки, Антонівки, Чорнобаївки та міста Херсон. - йдеться в повідомленні. 

Також підкреслюється, що тільки-но мобілізовані росіяни, з яких зокрема і складаються ці формування, дуже обурені перспективами реалізації зазначених планів. Тож на Луганщині російські окупанти встановлюють додаткові блокпости для виявлення та затримання дезертирів.

Загалом протягом минулої доби ворог завдав по території України одного авіаційного та 4 ракетних удари, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне і Кліщіївка на Донеччині.

Нагадаємо, що 11 листопада правобережжя Херсонщини було повністю деокуповано.

Читайте про те, як в Одесі затримали організатора трансферу ухилянтів.

Раніше стало відомо про те, що стали відомі три головні області, які допомагатимуть Херсонщині у відновленні.

Поділитися