03 грудня 2022 р. 12:06

Від сьогодні відбувається евакуація з лівого берега Херсона

Фото: Ярослав Янушевич/ Телеграм

(Фото: Ярослав Янушевич/ Телеграм)

На Херсонщині проводиться евакуація з лівобережжя регіону. Вона буде діяти до 5 грудня включно.

Про це повідомляє голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич у своєму Телеграм-каналі.

На цей час знімається заборона на перетин Дніпра, на ділянці Річковий вокзал у світлий час доби.

Янушевич зауважив, що це робиться для того, щоб люди, які знаходяться на дачах на лівому березі Дніпра, могли евакуюватися до Херсона.

До понеділка включно, триватимуть гуманітарні заходи щодо евакуації українських громадян, які зараз перебувають на лівому березі річки Дніпро у дачному селищі та не встигли залишити тимчасово окуповану територію, - пишеться у повідомленні.

Голова Херсонської ОВА зауважив, що евакуація необхідна через можливу активізацію бойових дій на цій території. Тож у вказаний період буде знято заборону виходу на воду, але тільки у світлий час доби.

Річкові переходи будуть дозволені на ділянці Річковий вокзал. На інших ділянках річки дозволу на переправу у названі дати не буде. У разі виникнення потреби у додатковому часі для прибуття на деокуповану територію, просимо громадян причалювати лише на Річковому вокзалі, як єдиному дозволеному місці, - зазначає Янушевич.

Також, зверніть увагу, що під час евакуації необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Напередодні ми писали, що до селищ Козацьке та Веселе, що на Херсонщині привезли велику партію гуманітарної допомоги.

Також, читайте про те, що чотири дороги на Херсонщині стали доступними для проїзду

Тетяна Каптур

Поділитися