25 грудня 2022 р. 19:05

Херсонський журналіст загинув на війні

Фото:  Олександр Співаковський/facebook

(Фото: Олександр Співаковський/facebook)

На фронті загинув херсонський журналіст Антон Коломієць. Кілька днів тому на передовій він відзначив свій 34-й день народження.

Про це написала його колега Олена Юдіна.

На жаль, герої теж вмирають... Антон був одним із них. Він став на захист нашої країни, нашої Херсонщини, де його добре знали й любили, бо без його прогнозів погоди 6 років поспіль із дому не виходив жоден херсонець, без його традиційного "І хай все у вас буде добре" не починався новий день. Етери з ним були " заряджені на позитив", усмішка не сходила з обличчя ні його, ні ведучих, ні гостей. Антон завжди був із Україною в серці, з гордістю носив вишиванки, співав українські пісні, цінував все наше. За мир в Україні він і загинув, - поділилася журналістка.

Відомо, що Антон Коломієць тривалий час працював на телеканалі "Скіфія", який згодом трансформувався в херсонську філію "Суспільного". Він був багаторічним ведучим прогнозу погоди, також працював і за кадром — режисером прямих етерів.

З початком повномасштабного вторгнення рф до України журналіст вступив до лав ЗСУ та пішов боронити рідну країну.

У Героя залишилась дружина та двоє синів.

Цього року Україна опинилася серед лідерів за кількістю загиблих журналістів. Міжнародна федерація журналістів оприлюднила останні дані напередодні Міжнародного дня прав людини, зафіксувавши 67 убивств журналістів і медіаперсоналу під час виконання службових обов’язків у 2022 році.

За даними федерації, кількість загиблих під час виконання службових обов'язків працівників засобів масової інформації зросла на 20 людей у порівнянні з минулим роком. 

Так, лише протягом вересня-жовтня 2022 року загинули четверо медійників, а загалом за вісім місяців вторгнення росія скоїла 457 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Серед загиблих у цей період і військовослужбовець з Івано-Франківська, колишній працівник "Суспільне Івано-Франківськ" Сергій Силкінякий загинув у бою із російськими окупантами неподалік Бахмута Донецької області.

Також відомо про те, що ввечері, 20 грудня, в Києві було скоєно замах на херсонського журналіста Костянтина Риженка. Невідомий двічі вистрілив у нього з пістолета.

Тетяна Каптур

Поділитися