08 грудня 2022 р. 08:30

У Снігурівці урочисто підняли український прапор

Фото: Ганна Замазєєва/Телеграм

(Фото: Ганна Замазєєва/Телеграм)

Голови Миколаївської облради Ганна Замазєєва разом із очільником Снігурівської міської військової адміністрації Іваном Кухтою, депутатами Миколаївської обласної ради, керівниками ТГ та громадськістю урочисто підняли прапор над звільненою Снігурівкою. 

Про це написала сама очільниця у своєму Телеграм-каналі.

Не випадково обрали саме Снігурівку. Це, як регіональний символ незламності нашого регіону! 8 місяців мешканці Снігурівки потерпали від варварських дій російських окупантів. Але весь цей час вони зберігали віру та чекали… Перше, що зробили орки, коли захопили Снігурівку – зняли наш прапор та повісили свою ганчірку. Тікаючи з міста, вони просто знесли флагштоки на площі, але ми їх відновили і підняли наш символ незламності!, - уточнила голова Миколаївської облради.

Також, вона написала, що нагородами відмітили тих, хто брав участь у звільненні Снігурівки, сіл та селищ навколо. Окремо відзнаками нагородили представників місцевого самоврядування – голів ОТГ, які довели, що у будь-яких умовах залишаться з громадою та піклуватимуться про людей. З перших днів вторгнення рф вони залишалися на місцях, забезпечували життєдіяльність людей, які колись висловили їм свою довіру. Ризикуючи своїм життям та свободою, тримали стрій у своїх громадах.  

Ганна зауважила, що неодноразово спілкувалася з представниками міжнародної спільноти у Конгресі Місцевих та регіональних Влад Ради Європи та чула слова захоплення з їхнього боку місцевим самоврядуванням в Україні – тими людьми, які вже майже рік доводять, що вони є взірцем самовідданості служінню людям.

Нагадаємо, що зараз, завдяки працівникам комунальних служб, у Снігурівці потрохи з’являється світло та вода. Тривають роботи з облаштування зруйнованих ділянок автомобільної дороги. Відновлено один із мостів через магістральний канал. Поновлюється робота Пенсійного фонду, снігурівчани почали отримувати пенсії. Запрацював місцевий гуманітарний штаб. 

Раніше ми писали про те, що комунальники роз'яснили, як миколаївці будуть платити за тепло.

Читайте про те, як 16 миколаївських морпіхів повернулися з полону.

Тетяна Каптур

Поділитися