06 грудня 2022 р. 19:06

Правоохоронці виявили на Херсонщині чергову катівню

Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook

(Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook)

Працівники Херсонської обласної прокуратури спільно з поліцейськими та експертами провели огляд будівлі суду в одній з громад поблизу Херсона. Під час окупації там дислокувалися військові рф.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура у мережі Facebook.

За даними слідства, представники країни-агресора захопили будівлю райсуду та використовували її як штаб. За попередньою інформацією, у камерах тримання підсудних окупанти незаконно утримували цивільних з проукраїнською позицією, - йдеться у повідомленні.

Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook

Слідчі виявили у будівлі низку речових доказів, у тому числі списки 112 українських громадян. Наразі за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Також стало відомо, що херсонські прокурори заочно оголосили підозру у колабораціонізмі так званому "заступнику голови Новокаховської міської військово-цивільної адміністрації". За попередніми даними, житель Нової Каховки у травні 2022 року добровільно пішов на співпрацю з загарбниками й отримав посаду в окупаційній адміністрації. Відповідав він за сферу житлово-комунального господарства.

Псевдопосадовець здійснював незаконне відчуження майна, яке перебувало на балансі комунальних установ Новокаховської міськради. При цьому його супроводжували озброєні представники так званих силових структур рф, - повідомляє пресслужба прокуратури.

Фото: Управління СБУ у Херсонській області

Колаборанту загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що окупаційна адміністрація Каховки втекла.

5 грудня було затримано колаборанта, що вводив на Херснощині рубльову зону.

"Головного освітянина" окупованої Нової Каховки судитимуть заочно.

29 листопада ДБР затримало заступника Херсонського міського голови за підозрою у державній зраді.

Руслан Ласкус

Поділитися