27 листопада 2022 р. 17:03

Поліцейські розслідують підрив телевежі у Херсоні

Скрін: відео Поліції Херсонської області

(Скрін: відео Поліції Херсонської області)

Поліція Херсонської області відкрила кримінальне провадження за фактом підриву російськими військовими херсонської телевізійної вежі, що розташована на вулиці Перекопській. Про це повідомляється на офіційній сторінці Херсонської поліції у мережі Facebook.

"Під час огляду місця події слідчі встановили, що російські військові заклали 7 вибухових зарядів біля основи телевежі, 5 з яких вибухнули. Спеціалісти вибухотехнічної служби оглянули місце, вилучили ще близько 50 кг тротилу та 90 м детонуючого кабелю", - йдеться у повідомленні.

 

Скрін: відео Поліції Херсонської області

Як згодом було з'ясовано, загарбники підірвали вежу, коли тікали з міста. Наразі у поліції є документи, що полишили окупанти. В них значяться позивні солдат, графіки їх чергувань та інші речові докази, що підтверджують факт перебування на території телевежі російських військових.

"За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України", - додається у публікації.

Скрін: відео Поліції Херсонської області

Окупанти захопили вежу увечері 3 березня. Після цього кабельне телебачення у Херсоні перестало працювати.

Нагадаємо, Національна поліція Херсонщини проводить збір доказів воєнних злочинів рф.

Напередодні СБУ затримали зрадника, який допомагав окупантам тікати з Херсона. Перед цим співробітники Служби безпеки України повідомили, що знайшли колаборанта, який "вибивав голоси" за приєднання Херсонщини до рф.

Раніше працівники ДБР заявили, що знайшли повний список окупаційної поліції на Херсонщині, а також затримали колаборанта, який випустив в'язнів з колонії.

Руслан Ласкус

Поділитися