21 листопада 2022 р. 11:00

Під час окупації Херсонщини росіяни перевіряли, щоб діти не вчилися онлайн в українських школах

Фото: Ярослав Янушевич/Телеграм

(Фото: Ярослав Янушевич/Телеграм)

В окупованій Мирненській територіальній громаді Херсонщини окупанти ходять по оселях людей і контролюють, щоб діти не навчалися онлайн в українських школах.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич у своєму Телеграм-каналі.

- Окупанти ламали зачинені хвіртки, щоб увійти до двору, та вибивали двері до помешкань. Таким чином вони перевіряли, чи не навчаються діти онлайн за допомогою гаджетів. - уточнює Янушевич.

Також він підкреслює, що таким чином вороги цинічно залякують мирних мешканців та порушують права дітей.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Херсонська область перебувала постійно під обстрілами. А вже з березня повністю була окупована.

Після захоплення міст окупанти розпочали переслідування проукраїнських активістів, журналістів, політиків, ветеранів АТО, волонтерів і священиків ПЦУ. Так, було викрадено міських голів Скадовська, Голої Пристані, Таврійська, Берислава, Володимира Миколаєнка, який був мером Херсона протягом 2014—2020 років, і Андрія Путілова — голову Херсонської ОДА у 2014-2015 роках.

28 червня росіяни викрали мера Херсона Ігоря Колихаєва, який лишився у місті попри окупацію.

Головне управління розвідки Міноборони України заявляє, що в херсонському ізоляторі тимчасового утримання станом на кінець квітня 2022 року перебувало близько 300 активістів та ветеранів; також повідомлялося про фільтраційний табір у селищі Велика Лепетиха.

Вже з 11 листопада, правобережжя Херсонщини було деокуповано, завдяки контрнаступам ЗСУ.

Раніше було відомо про початок визволення Херсона.

Читайте, також про добровільну евакуацію з Херсонської області.

Поділитися