25 листопада 2022 р. 15:47

Пацієнтів з херсонських лікарень евакуюють до Одеси та Миколаєва

Пацієнтів з херсонських лікарень евакуюють до Одеси та Миколаєва

Через постійні російські обстріли в Херсоні розпочалася евакуація пацієнтів лікарень.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

Дітей, що проходили лікування у Херсонській обласній клінічній лікарні, перевезли до Миколаєва. Там вони й надалі отримуватимуть всю необхідну медичну допомогу. 

Пацієнти Херсонського обласного закладу з надання психіатричної допомоги також евакуйовані з міста. 100 людей лікуватимуться у Одесі, допоки в Херсоні повторюватимуться ворожі удари.

Янушевич також зазначив, що жителі Херсонщини, які бажають евакуюватися до більш безпечних областей України, мають звернутися до військової адміністрації, для цього в ОВА створена «гаряча лінія»: 0800330951 та 0914817845, а також Telegram-бот.

Крім того, функціонує Гуманітарний штаб Херсонської ОВА, який нещодавно запрацював на звільнених територіях, тож особи, які потребують гуманітарної допомоги, можуть звертатися за телефоном 0666374985, або написати у месенджери за номером 0981761698.

Також передбачена можливість евакуації для маломобільних осіб та людей похилого віку. Їх каретами швидкої допомоги перевозитимуть до Дніпра. У разі потреби такого виду евакуації дзвонити треба за номером 0997509992.

19 листопада в Херсоні запрацювали перші "Пункти Незламності". 

Нагадаємо, 11 листопада Збройні сили України почали звільнення Херсона та правобережної частини області від російських окупантів.

Напередодні СБУ затримала колаборанта, який "вибивав голоси" за приєднання Херсонщини до рф.

Нещодавно працівники ДБР заявили, що знайшли повний список окупаційної поліції на Херсонщині, а також затримали колаборанта, який випустив в'язнів з колонії. 

Ірина Семенюта

Поділитися