17 грудня 2022 р. 20:03

Окупанти на Херсонщині повністю зруйнували кемпінг

Фото: Олег Марчук/ Фейсбук

(Фото: Олег Марчук/ Фейсбук)

Власник кемпінгу «Скелька Тур», що базувався в селі Олександрівка Херсонської області, Олег Марчук показав, що залишилося від місця відпочинку після того, як там побували російські окупанти.

Фото і своєю історією він поділився у facebook.

Як пише сам Олег, то приблизно з 2016 року в нього зародилась ідея створення якогось туристичного проєкту на Херсонщині, а точніше в Олександрівці. І в 2018 все-таки почав заснування свого кемпінгу разом із невеличкою командою своїх друзів та знайомих.

За ці роки в нас побувало декілька тисяч гостей з усієї України і з інших країн. Було закуплено 13 каяків і багато різного обладнання. Організовано кемпінг спочатку у Станіславі, а потім переїхали в Олександрівку. Наші друзі приймали в себе гостей у будинку, а ми почали робити гостьовий будинок на 5 кімнат. Ми виховали декілька гідів-інструкторів, які водили тури та походи. Я мав багато ідей та планів. Але 24 (ред. - 24 лютого) все змінилось! Прийшла орда і майже все зруйнувала, розграбувала, знищила. Але не все, ми живі і це головне, - ділиться власник.

Олег Марчук зазначив, що має досвід і бажання все відбудовувати.

Хоч і не маю ресурсів, але руки й ноги є. І прекрасні небайдужі люди, які поряд. І як символ, частина каяків пережила окупацію і вірю, що скоро вийдуть на воду, - уточнив він.

Олег також підкреслив, що якщо хтось має (знає) ідеї, плани, ресурси, можливості чи проєкти для відновлення, то він радо поспілкується й поспівпрацює.

Так, через розкрадання й постійні обстріли з боку рф, обласну бібліотеку в Херсоні законсервують. Консервація об'єкта можлива лише після закінчення розмінування. 

Підкреслимо, що  після ворожого обстрілу будівля отримала пошкодження, під загрозою збереження обладнання та бібліотечного фонду.

Напередодні повідомлялося, що організація ЮНІСЕФ опікуватиметься Херсонським водоканалом. Між комунальним підприємством та ЮНІСЕФ було обговорено пріоритетні напрямки й шляхи надання допомоги та підписано відповідний меморандум.

ЮНІСЕФ - це спеціалізована структура ООН, основною діяльністю якої є захист прав та інтересів дітей. Вона працює у 190 країнах. Представництво ЮНІСЕФ в Україні було відкрито у 1997 році.                                              

Тетяна Каптур

Поділитися