10 грудня 2022 р. 14:02

Міст між Миколаєвом та Херсоном відновлять за декілька місяців

Фото: Кирило Тимошенко/ Телеграм

(Фото: Кирило Тимошенко/ Телеграм)

Через бойові дії на Херсонщині був зруйнований міст, який сполучав Миколаїв та Херсон. Наразі тривають ремонтні роботи.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у своєму Телеграм-каналі.

Зараз тут облаштовані об'їзди, бо це "дорога життя" для Херсона - евакуація, гуманітарна допомога, перевезення, логістика для бізнесу, - уточнив він.

Кирило Тимошенко запевнив, що шляхопровід вже обстежили фахівці та починаються роботи з відновлення. 

Дорожники запевняють, що справляться за кілька місяців.

Нещодавно пацієнтів з херсонських лікарень евакуювали до Одеси та Миколаєва. Дітей, що проходили лікування у Херсонській обласній клінічній лікарні, перевезли до Миколаєва. Там вони й надалі отримуватимуть всю необхідну медичну допомогу. 

Пацієнти Херсонського обласного закладу з надання психіатричної допомоги також евакуйовані з міста. 100 людей лікуватимуться у Одесі, допоки в Херсоні повторюватимуться ворожі удари.

Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич також зазначив, що жителі Херсонщини, які бажають евакуюватися до більш безпечних областей України, мають можливість звернутися до військової адміністрації, для цього в ОВА створена «гаряча лінія»: 0800330951 та 0914817845, а також Telegram-бот.

Також передбачена можливість евакуації для маломобільних осіб та людей похилого віку. Їх каретами швидкої допомоги перевозитимуть до Дніпра. У разі потреби такого виду евакуації дзвонити треба за номером 0997509992.

Херсонці наразі мають можливість безкоштовно евакуюватися на Хмельниччину. Щоб скористатися безоплатною евакуацією, необхідно зареєструватися за посиланням або звернутися до контакт-центру Херсонської ОВА.

                                                                                                                                                             

Тетяна Каптур

Поділитися