30 листопада 2022 р. 10:20

Миколаїв став другим містом у проєкті відбудови міст після війни

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

Миколаїв готується до відбудови міста після війни.

Про це повідомила Миколаївська міська рада на своїй офіційній сторінці.

Минулого тижня миколаївські фахівці взяли участь у черговому онлайн-засіданні спеціальної робочої групи, створеної в рамках проєкту. Учасників привітав представник UNECE, який запевнив: економічна комісія ООН підтримує українські міста в їх прагненні відродити свої території та сформувати нові напрямки розвитку, - йдеться в повідомленні.

Також, повідомляється, що в результаті довгострокової співпраці, Миколаїв отримає перспективний план відновлення зруйнованої російськими терористами інфраструктури. 

Хочемо підкреслити, що Миколаїв став другим містом, що приєдналося до міжнародного проєкту з відбудови українських міст після війни. Наразі, у відповідному списку знаходяться Маріуполь, Чернігів, Запоріжжя та Харків.

Ні в кого з нас немає сумніву, що Україна переможе і наша територія буде звільнена від окупантів. І тому нам вкрай необхідне розуміння, що робити далі, яким чином відновлювати наші міста, відбудовувати країну. Безумовно, будь яка велика справа втілюється маленькими кроками. Ніхто не вважає, що це буде легка прогулянка, та мені дуже подобається підхід, що враховує всі думки, приймаються побажання мешканців міста, місцевих експертів, а також вивчається міжнародних досвід населених пунктів, які потерпали від військових дій чи стихійних лих, - підкреслив секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько.

Раніше ми писали про те, що в Миколаїв технічну воду, через обстріли росіян, будуть подавати протягом невизначеного часу.

 

Тетяна Каптур

Поділитися