07 грудня 2022 р. 11:20

Миколаїв отримає додаткову спецтехніку від Німеччини

Фото: Прес-служба Єврокомісії

(Фото: Прес-служба Єврокомісії)

Місто Ганновер, що є адміністративним центром німецької федеральної землі Нижня Саксонія, направляє у Миколаїв десять одиниць спеціальної техніки. Раніше Ганновер і Миколаїв уклали угоду про партнерство.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на німецьке видання DPA.

Ми зобов'язані допомогти, адже потреба в цьому в Миколаєві дуже велика. Складна гуманітарна ситуація вимагає спільних зусиль, – підкреслив лорд-мер Ганновера Беліт Онай.

Місто отримає декілька електрогенераторів. Також, до Миколаєва направляють фронтальні навантажувачі, карети швидкої допомоги та мікроавтобуси. 

Транспорт допоможе рятувати людей, розбирати завали, а також підтримувати або відновлювати електро- та водопостачання.

Нагадаємо, що унаслідок бойових дій зі сторони рф, місто втратило майже дві третини автопарку. Значна частина техніки була знищена російськими обстрілами, частина – передана українській армії. Також, нагадаємо, що крім того, росія зруйнувала в Миколаєві близько двох тисяч житлових будинків, громадські об'єкти, мости та дороги, а також значно пошкодила електромережу.

З автопарку Ганновера, зокрема пожежної частини та різних відомств, направлено сім одиниць техніки, а ще три автомобілі було організовано завдяки співпраці з Товариством міжнародного співробітництва (GiZ), - доповнюється у повідомленні.

 Спецтехніку планують отримати представники з Миколаєва на румунсько-українському кордоні 7-9 грудня. 

Напередодні ми писали, що у Миколаєві затвердили оновлені графіки погодинних відключень електроенергії.

Раніше ми повідомляли, що міжнародні експерти допоможуть відбудувати Миколаїв.

Тетяна Каптур

Поділитися