18 грудня 2022 р. 09:30

Херсонських коней врятували від російських обстрілів

Фото: Юрій Соболевський/ Телеграм

(Фото: Юрій Соболевський/ Телеграм)

З херсонського державного підприємства "Біологічна фабрика" евакуювали п'ять коней. Їх перевезли до Київської області у притулок для тварин, які постраждали від війни.

Про це написав заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у telegram.

Він додав, що тварини пережили окупацію. Але коли російська армія відходила від Херсона та області, вони повністю розікрали підприємство, включаючи корми для тварин.

Заступник голови облради підкреслив, що це питання влада області вирішила разом із небайдужими херсонцями, які допомогли прокормити тварин.

Кормом тварин забезпечили, але після початку масованих обстрілів міста небезпека настала і для тварин. Тому прийняли рішення про термінову їх евакуацію в більш безпечне місце. За допомогою благодійної організації по порятунку тварин від війни "UAnimals" вдалося перемістити тварин до Київської області в притулок для тварин постраждалих від війни, - прокоментував Соболевський.

Так, стало відомо про те, що від початку добровільної евакуації з території звільненої частини Херсонщини евакуювались вже 11 тисяч місцевих жителів.

За словами очільниці міністерства Ірини Верещук, послугами безкоштовної евакуації від держави скористались 7 тисяч мешканців Херсонщини. Решта виїхала самостійно. У міністерстві закликають до евакуації й тих, хто наразі перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Так, немовлят, які народилися під час війни в Херсоні реєструватимуть у Миколаєві. Такі умови будуть діяти тимчасово. Перенесення місця реєстрації дітей пов’язане з поточним станом приміщень відділень ДРАЦС’ів у Херсоні, які розграбували російські військові під час окупації. А також через те, що регіон перебуває постійно під обстрілами.

Евакуюють з Херсонщини до більш безпечних регіонів країни й пацієнтів медичних закладів. Особам, що не можуть самостійно пересуватися, допомагають волонтери.

Добровільна евакуація з Херсонщини почалась невдовзі після звільнення правобережної частини області.

Тетяна Каптур

Поділитися