25 грудня 2022 р. 10:30

Глава МЗС України оцінив збитки Миколаєва через агресію рф

Фото: Миколаївська облдержадміністрація

(Фото: Миколаївська облдержадміністрація)

До Миколаєва з робочим візитом прибули міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівники закордонних дипломатичних установ України у світі.

Про це повідомила Миколаївська обласна державна адміністрація.

У суботу, 24 грудня, поважних гостей зустріли начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, його перший заступник Георгій Решетілов та радниця начальника ОВА Вікторія Олійник, - йдеться в повідомленні.

Під час робочої поїздки делегація відвідала Миколаївський суднобудівний завод, де учасники оглянули недобудований ракетний крейсер. До візиту на завод приєдналися заступник начальника ОВА Микола Марінов та генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв.

Так, делегації показали наслідки російської збройної агресії. Вони оглянули пошкоджені будівлі Миколаївської обласної військової адміністрації та одного з готелів міста.

Також делегація побачила зруйновані об’єкти освітньої інфраструктури. Зокрема, Миколаївську гімназію №2 та Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Керівники закладів розповіли про завдані внаслідок ворожих обстрілів збитки та як продовжують дистанційно працювати під час війни.

Підкреслюється, що під час особистого спілкування з поважними гостями начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про поточну та безпекову ситуацію в регіоні. Також він подякував за всебічну підтримку та допомогу області.

Учасники візиту обговорили низку важливих питань. Зокрема, використання впливу керівників дипломатичних установ України у світі для допомоги Миколаївській області та відбудови пошкодженої інфраструктури.

Минулого тижня в Києві відбулася презентація Незалежного звіту, де обговорювали збитки та потреби Миколаєва.

Так, міський голова Миколаєва представив новий Генеральний план міста. Він стане фундаментом подальшого розвитку міста та буде відповідати найкращим європейським стандартам.

Також у Миколаївській міській раді розробили програму допомоги в закупівлі електрогенераторів.              

Тетяна Каптур

Поділитися