19 грудня 2022 р. 12:01

Будівлю Херсонської ОВА в черговий раз обстріляли окупанти

Фото: Кирило Тимошенко / telegram

(Фото: Кирило Тимошенко / telegram)

Сьогодні зранку російська артилерія черговий раз обстріляла середмістя Херсона, влучивши по будівлі обласної військової адміністрації.

Про це у своєму telegram-каналі повідомляє заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Фото: Кирило Тимошенко

У будівлю Херсонської ОВА окупанти поцілили вже не вперше. Так, вранці 14 грудня її було обстріляно з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), а наступного дня через влучання по центру видачі гуманітарної допомоги, що біля 100 метрів від будівлі ОВА, загинуло дві людини.

Минулої доби окупанти обстріляли територію звільненої Херсонщини 69 разів. Через ворожий вогонь 6 людей отримали поранення.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної військової адміністрації.

Крім житлових кварталів, загарбники поцілили в освітній заклад та готель. Росіяни вели вогонь із артилерії, РСЗВ, мінометів та танків.

На жаль, через щоденні масові обстріли росіян, Херсонщина не є безпечним регіоном для проживання. Тому держава надає мешканцям області можливість безкоштовної евакуації на Хмельниччину. Цією послугою скористались вже понад 11 тисяч жителів Херсонської області. Евакуаційний потяг щодня відходить від Херсонського залізничного вокзалу о 15:27.

Мають можливість евакуюватися також пацієнти херсонських медичних закладів. Маломобільним пацієнтам, особам з інвалідністю та літнім людям допомагають переїхати до більш безпечних регіонів волонтери Червоного Хреста.

Пресслужба цієї організації повідомляє, що з Херсонщини до Черкас, Києва, Львова та Дніпра вдалось транспортувати вже 105 пацієнтів, що не могли самостійно виїхати через стан здоров'я.

Фото: Червоний Хрест Україна / telegram

Рятують від артилерійських обстрілів не тільки людей, а й тварин. Так, з херсонського державного підприємства "Біологічна фабрика" евакуювали п'ять коней. Їх перевезли до Київської області у притулок для тварин, які постраждали від війни.

Раніше ми повідомляли, що в результаті мінометного обстрілу Степанівки, що в передмісті Херсона, загинула жінка.

Руслан Ласкус

Поділитися