10 грудня 2022 р. 12:20

Будівля Миколаївської ОВА не підлягає відновленню, - Кім

Фото: Віталій Кім/ Миколаївська ОВА

(Фото: Віталій Кім/ Миколаївська ОВА)

У березні, внаслідок чергового обстрілу зі сторони армії рф, частково була зруйнована будівля Миколаївської обласної військової адміністрації. На жаль, будівля не підлягає ремонту чи реконструкції.

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів у коментарі для Радіо Свобода.

На жаль, є експертиза, що вона не підлягає відновленню. На рішення облради буде винесено питання щодо її списання та списання майна, що було там втрачене. Я думаю, що це призведе до його знесення та нового будівництва, - додає він.

Відомо, що вранці 29 березня, російські військові вчергове обстріляли Миколаїв і влучили в будівлю обласної держадміністрації, зруйнувавши частину будинку. Як повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім, більшість людей, які були всередині «дивом врятувалися».

Тоді було повідомлено, що від удару вдалося врятуватися від 50 до 100 людей.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій зафіксували, що кількість загиблих тоді зросла до 28. Постраждали від удару 33 людини.

Також Віталій Кім повідомив, що, зокрема, був зруйнований його кабінет.

Водночас він припустив, що такі дії військ рф можуть свідчити про те, що загарбники відмовилися від наміру наступати на Миколаїв в цілому.

Нещодавно ми писали про те, що в порівнянні із жовтнем кількість зафіксованих воєнних злочинів на Миколаївщині зросла. Загалом, більшість влучань зі сторони було задокументовано по цивільних об'єктах. У підсумку, майже половина злочинів припала саме на обласний центр, інша частина стосується переважно Миколаївського та Баштанського районів. 

Напередодні, ми повідомляли про те, що Зеленський закликав Туреччину та ООН надати гарантії безпеки для роботи миколаївських портів.

Президент стверджує, що є потенціал для вирішення цієї проблеми, зокрема якщо ліквідувати кілька напрямків агресії рф проти України і гарантувати безпеку Миколаївській області та її портам, що стане ще одним кроком для гарантування глобальної продовольчої безпеки. 

Тетяна Каптур

Поділитися