08 лютого 2022 р. 15:21

У Затоці та Кароліно-Бугазі розпочали приймати документи від кандидатів у депутати

У Затоці та Кароліно-Бугазі розпочали приймати документи від кандидатів у депутати

Кароліно-Бугазька сільська територіальна виборча комісія 8 лютого розпочала приймати документи від громадян, які виявили бажання стати кандидатами у депутати сільської ради та кандидатами на посаду сільського голови на повторних виборах.

Відповідно до норм виборчого законодавства комісія має протягом п'яти днів з дати надходження документів від громадян, які виявили бажання балотуватися на повторних виборах, ухвалити рішення про їх реєстрацію або відмову в реєстрації, повідомляють "Новини Овідіополю".

Голова Кароліно-Бугазської сільської виборчої комісії Олексій Байрак прокоментував підготовку до повторних виборів: "Наша комісія, як і в минулі рази, вживає всі необхідні заходи для дотримання встановлених виборчих процедур відповідно до виборчого законодавства. Ми забезпечені засобами індивідуального захисту, антисептиками та ведемо прийом громадян згідно з рекомендаціями МОЗ із забезпеченням соціального дистанціювання громадян та додаткових заходів безпеки та профілактики поширення коронавірусної інфекції. Розгляд заяв громадян, які побажали взяти участь у повторних виборах та подали відповідні заяви – становить п'ять днів. Проте наша комісія намагається розглянути їх раніше, з метою оптимізації робочого процесу та уникнення накопичення документації".

Зазначимо, раніше Кароліно-Бугазька сільська територіальна виборча комісія 19 січня ухвалила рішення про призначення нової дати проведення повторних виборів у громаді. За цим рішенням вибори мають пройти 20 березня. 

На початку січня голова Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Олексій Байрак повідомив, що члени виборчої комісії були змушені ухвалити рішення про визнання виборів в громаді такими, що не відбулися.

Загалом було подано 74 заяви від громадян як кандидатів у депутати та зареєстровано вісім заяв на посаду сільського голови.

Кароліно-Бугазька сільська територіальна виборча комісія призначила повторні вибори у громаді на 9 січня 2022 року.

Раніше повторні вибори Кароліно-Бугазького сільського голови Білгород-Дністровського району Одеської області і депутатів місцевої ради не відбулися. Через відсутність коштів ТВК не змогла укласти договір з виготовлювачем виборчих бюлетенів для голосування на повторних виборах 31 жовтня 2021 року. 

Поділитися