05 квітня 2022 р. 14:46

ЦВК відмовилася визнавати обраним народного депутата ОПЗЖ на місце Іллі Киви

ЦВК відмовилася визнавати обраним народного депутата ОПЗЖ на місце Іллі Киви

Центральна виборча комісія розглянула питання визнання обраним народним депутатом України представника "Опозиційної платформи - За життя" замість Іллі Киви, якого позбавили мандату.

Про це повідомили у пресслужбі Центрвиборчкому.

До Комісії надійшла Постанова Верховної Ради України від 15 березня 2022 року, якою достроково припинено повноваження народного депутата України Іллі Киви, у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень. Ілля Кива був обраний на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від Політичної партії "Опозиційна платформа-За життя".

Вирішуючи питання щодо можливості заміщення, тобто визнання обраним народним депутатом України наступного за черговістю кандидата від зазначеної політичної партії, ЦВК насамперед взяла до уваги Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року "Щодо призупинення діяльності окремих політичних партій", уведене у дію Указом Президента України від 19 березня 2022 року.

Тож комісія визнала призупинення будь-якої діяльності Політичної партії "Опозиційна платформа-За життя" на період дії в Україні воєнного стану згідно із зазначеним рішенням РНБО обставиною, що унеможливлює ухвалення Центральною виборчою комісією рішення щодо визнання обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата у виборчому списку вказаної політичної партії у встановлений виборчим законодавством строк.

У березні Верховна Рада України позбавила Іллю Киву мандату народного депутата.

Екснардепу Іллі Киві оголосили підозру у державній зраді, до цього Киву офіційно виключили із фракції ОПЗЖ.

206 батальон територіальної оборони у Києві затримав народного депутата від фракції ОПЗЖ Нестора Шуфрича.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися