24 лютого 2021 р. 20:23

До суду скерували справу ексдепутата, який намагався підкупити члена виборчої комісії

До суду скерували справу ексдепутата, який намагався підкупити члена виборчої комісії

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата однієї з політичних сил, підозрюваного у підкупі члена виборчої комісії.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

У жовтні минулого року правоохоронці затримали депутата під час підкупу члена однієї із територіальних виборчих комісій на Одещині.

З’ясовано, що депутат за 25 тис. грн запропонував не реєструвати кандидатів від конкуруючої політичної сили та забезпечити позитивне голосування з лобістських питань його партії на одному із округів у Подільському районі.

Чоловіка затримали під час передачі частини неправомірних коштів у сумі 10 тис. гривень.  

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для депутата Подільської міської ради, який підозрюється у спробі підкупити членів виборчої комісії.   

Нагадаємо також, що раніше прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї із дільничних виборчих комісій в Одесі та її спільника, підозрюваних у підкупі виборців.

Також прокурори Роздільнянської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України на позачергових виборах нардепів у липні 2019 року, підозрюваної у розтраті та привласненні бюджетних коштів.

Поділитися