02 червня 2021 р. 19:37

Парламент призначив позачергові вибори у чотирьох областях

Парламент призначив позачергові вибори у чотирьох областях

Верховна Рада на засіданні ухвалила чотири проєкти постанов щодо призначення позачергових виборів сільських та селищних голів в чотирьох областях на неділю 31 жовтня 2021 року. 

Згідно з постановою вибори мають відбутися:

  • у Надлаку Голованівського (раніше Новоархангельського району) Кіровоградської області, де обиратимуть сільського голову;
  • в Уланівці Хмельницького району Вінницької області також обиратимуть сільського голову;
  • у Смотрицькому Кам’янець-Подільського району Хмельницької області обиратимуть селищного голову;
  • у Кельменецькому Дністровського району Чернівецької області також обиратимуть селищного голову.

Нагадаємо, Київський районний суд Одеси визнав голову дільничної комісії винним підкупі виборців та засудив на п'ять років позбавлення волі, заборонивши займати посади та займатися діяльністю, пов`язаною з роботою виборчих комісій, комісій референдуму, утворених у порядку, передбаченому виборчим законодавством України на такі ж п'ять років.

Про затримання голови комісії та замовника підкупу Офіс генерального прокурора повідомив у жовтні 2020 року. За даними слідства, голова дільничної виборчої комісії разом зі спільником одержали 43,5 тисяч доларів США за списки осіб, які на їх вимогу будуть голосувати за конкретних кандидатів однієї з політичних партій на виборах.

У березні 2021 року проміжні місцеві вибори депутатів сільських рад відбулися 28 березня в п'яти районах Одеської області.  

Поділитися