24 червня 2021 р. 10:31

«Одеській політехніці» обрали ректора з єдиної кандидатури

«Одеській політехніці» обрали ректора з єдиної кандидатури

Вибори ректора Державного університету «Одеська політехніка» відбулися 23 червня з єдиним кандидатом - Геннадієм Оборським, який отримав 72,38% голосів виборців.

Про це повідомили на сайті вишу. 

Вибори відбулися на підставі наказу Міністерства освіти та науки України від 15 квітня "Про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Державного університету «Одеська політехніка»". 

У травні Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет оголосив конкурс на заміщення посади ректора Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського». 

У квітні Міністерство освіти та науки України призначило виконуючим обов’язки ректора Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку кандидата фізико-математичних наук, доцента кафедри фізики Олександра Назаренка.

В лютому Міністерство освіти та науки призначило професора В'ячеслава Трубу ректором Одеського національного університету ім. Мечникова.

Також у лютому Кабінет міністрів України реорганізував Національну академію державного управління при президентові України та Дніпропетровський, Львівський, Одеський, Харківський регіональні інститути.

У січні 2021 року стало відомо, що ректора Одеського національного медичного університету Валерія Запорожана не можуть зареєструвати в єдиному реєстрі через його позови.

Професор Валерій Запорожан переміг на виборах ректора Одеського національного медичного університету. Після підрахунку голосів з'ясувалося, що його підтримали 812 виборців (78,4%), про це повідомили на сайті вузу.

Поділитися