07 листопада 2020 р. 13:15

Які партії пройшли до Одеської міської ради: розподіл мандатів

Які партії пройшли до Одеської міської ради: розподіл мандатів

Одеська міська територіальна виборча комісія ввечері 4 листопада встановила результати голосування за кандидатів у депутати Одеської міської ради. З 15 місцевих організацій політичних партій, які висунули своїх кандидатів у депутати, 5-відсотковий бар’єр подолали п’ять.

Як повідомляє ОПОРА, депутатські мандати в міській раді розподілили організації політичних партій «Довіряй ділам», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Слуга народу» і Партія Шарія.

За депутатів 25 жовтня голосували 206 432 виборця, при цьому 10 350 бюлетенів комісії визнали недійсними.

За партію «Довіряй ділам» свої голоси віддали 26,19% виборців, за «ОПЗЖ» - 23,66%. Партія «Слуга народу» отримала 12,46%, «Європейська солідарність» - 11,87% голосів, Партія Шарія ─  6,82%.

Кількість отриманих мандатів розподілилась наступним чином: «Довіряй ділам» ─ 20, «Опозиційна платформа – За життя» ─ 18, «Слуга народу» ─ 10, «Європейська солідарність» – 10, Партія Шарія ─ 6.

Найбільшу прихильність отримав кандидат від місцевого осередку партії «ОПЗЖ» Віктор Баранський: за нього проголосували 5784 виборця. На умовному другому місці – Сергій Страшний від партії «Довіряй ділам», який отримав 5302 голоси. «Бронзу» за кількістю голосів виборців на окрузі має Василь Ієремія від «Довіряй ділам», який здобув 2652 голоси.

При цьому кандидати від Партії Шарія не отримали жодного депутатського мандату у територіальних округах, тож всі шість майбутніх депутатів пройшли до міської ради за результатами голосування за весь виборчий список у межах єдиного багатомандатного округу.

Список кандидатів від політичних партій, які ввійшли до складу Одеської міської ради:

Серед 64 кандидатів, обраних депутатами (зазначимо, що вони ще можуть відмовитися від мандатів), 45 чоловіків (понад 70%) і 19 жінок (29,7%). Крім того, 28 політиків уже були депутатами Одеської міської ради VII скликання, або 43,75%.

Четверо з 64 обранців тимчасово не працюють, 17 є директорами або президентами чи головами різних установ і підприємств, семеро вказали у автобіографіях, що є фізичними особами-підприємцями.

Згідно з частиною 1 статті 256 Виборчого кодексу України виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, районна у місті, міська, сільська, селищна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою «Уточнений») не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування встановлює результати виборів депутатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

Нагадаємо, що повторне голосування з виборів Одеського міського голови призначили на 15 листопада.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Поділитися