11 листопада 2020 р. 22:14

Як одесити можуть перевірити свої дані в Державному реєстрі виборців

Як одесити можуть перевірити свої дані в Державному реєстрі виборців

Напередодні повторного голосування за кандидатів у міські голови Одеси містянам нагадали про можливість, або навіть необхідність перевірити своє включення до Державного реєстру виборців.

Як зазначили в міській раді, це можна зробити кількома способами - за допомогою онлайн-сервісу «Кабінет виборця», або завітати до органу ведення Державного реєстру виборців за місцем своєї реєстрації.

Також виборці мають можливість надіслати до органу ведення Державного реєстру виборців з використанням мережі «Інтернет» такі звернення:

- заяву щодо свого включення до Державного реєстру виборців (далі - Реєстр) - до органу ведення Реєстру за місцем свого проживання на території України (для виборців, які проживають на території України) або органу ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України (для виборців, які проживають чи перебувають за межами України);

- заяву про внесення змін до своїх ідентифікаційних персональних даних у Реєстрі - до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси (для виборців, які проживають на території України) або до органу ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України (для виборців, які проживають чи перебувають за межами України);

- заяву про внесення змін до відомостей про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно - до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси;

- заяву щодо виправлення неправильностей у Реєстрі стосовно іншої особи - до органу ведення Реєстру за виборчою адресою такої особи або відповідної закордонної дипломатичної установи України, якщо виборча адреса особи знаходиться за межами України;

- запит щодо змісту своїх персональних даних - до будь-якого органу ведення Реєстру;

- запит щодо прізвищ, власних імен, по батькові, дати народження усіх виборців, внесених до Реєстру за своєю власною виборчою адресою, - до будь-якого органу ведення Реєстру.

Нагадаємо, Одеська міська територіальна виборча комісія оголосила дату повторного голосування з виборів міського голови та кандидатів, з яких доведеться обирати городянам. 

Як зазначається в постанові, повторне голосування має відбутися 15 листопада. 

В бюлетенях цього разу будуть лише два прізвища. Боротимуться Геннадій Труханов - чинний мер Одеси, якого висунула його політична сила «Довіряй ділам», та Микола Скорик - чинний народний депутат та висуванець партії «Оппозиційна платформа-За життя».

4 листопада Одеська міська територіальна виборча комісія оголосила результати виборів депутатів в Одеську міську раду. 

Южненська міська територіальна виборча комісія оголосила результати голосування на місцевих виборах 2020 року - переможцем знов вийшов Володимир Новацький («Слуга народу»).  

Також: Центральна виборча комісія повідомила, що в боротьбі за місце Кілійського міського голови переміг самовисуванець В'ячеслав Чернявський, якого підтримали 48,56% виборців, що відвідали дільниці. 

Ізмаїльська міська комісія вже підписала протокол про результати голосування. Повний список депутатів, обраних до складу Ренійського міської ради Ізмаїльського району, 3 листопада 2020 року опублікувала на офіційному сайті Центральна виборча комісія.

Центральна виборча комісія повідомила, що в боротьбі за місце Березівського міського голови переміг чинний до виборів мер, самовисуванець Валерій Григораш.

Подільська міська територіальна виборча комісія обробила результати виборів міського голови та депутатів міської ради.  

Нагадаємо також, що Білгород-Дністровська міська територіальна виборча комісія оприлюднила постанову, згідно з якою переможцем на виборах міського голови став висуванець партії «Опозиційна платформа - За життя» Віталій Граждан.

Раніше стали відомі прізвища міських голів: Балти - Сергій МазурІзмаїла - Андрій Абрамченко та Чорноморська - Василь Гуляєв. Усі вони окрім Василя Гуляєва до виборів очолювали ці міста.

Поділитися