20 листопада 2020 р. 16:25

Відсторонений від посади голова Таїровської селищної ради знов виграв вибори

Відсторонений від посади голова Таїровської селищної ради знов виграв вибори

Центральна виборча комісія повідомила, що переможцем виборів Таїровського селищного голови став колишній очільник селища Тимур Хасаєв.

Згідно протоколу ТВК, його підтримали 23,17% виборців, що відвідали дільниці, тобто 1 тисяча 327 осіб. Його найближчим конкурентом стала Лариса Бурлака, яку підтримали 1 тисяча 215 виборців - 21,22%. 

Тимура Хасаєва відсторонили з посади селищного голови 22 серпня 2019 року. Замість нього виконувала обов'язки голови секретар ради Лариса Бурлака, однак 24 вересня її також відсторонили від виконання обов'язків. 

Замість Лариси Бурлаки депутати обрали секретарем Сергія Рудова

Однак в жовтні того ж року Сергія Рудова відсторонили і замість нього знов призначили Ларису Бурлаку.       

Нагадаємо, 2 грудня 2018 року відбулося екстрене засідання Таїровської територіальної виборчої комісії Овідіопольського району Одеської області. В ході екстреного засідання член виборчої комісії Надія Гончаренко попросила внести до порядку денного два питання: про підтвердження повноважень голови Таїровської ОТГ Тимура Хасаєва і про скликання першої сесії депутатів ОТГ.

10 лютого 2018 року ТВК зареєструвала Т. Хасаєва селищним головою після того, як 9 лютого ЦВК зобов'язала зробити це. Проте 19 лютого Одеський апеляційний адміністративний суд скасував постанову Таїровської селищної територіальної виборчої комісії про реєстрацію Тимура Хасаєва Таїровським селищним головою і зобов'язав ТВК повторно розглянути його документи, які він подав до комісії.

21 березня виборчу комісію знову зобов'язали зареєструвати Тимура Хасаєва Таїровським селищним головою.

Однак 16 квітня Таїровська селищна виборча комісія визнала Тимура Хасаєва відстороненим від посади селищного голови.

Вибори в Таїровській ОТГ проводилися 24 грудня 2017 року, проте ТВК так і не зареєструвала селищного голову. Тимур Хасаєв подав позов до Одеського окружного адміністративного суду на ТВК. Крім того, 3 січня Овідіопольська районна територіальна виборча комісія прийняла рішення про проведення графологічної експертизи бюлетенів з виборів Таїровського селищного голови. 27 січня Таїровське ТВК прийняла рішення про перенесення реєстрації в якості Таїровського селищного голови Тимура Хасаєва на невизначений термін.

Поділитися