15 листопада 2020 р. 11:41

В Одесі за день до голосування замінили трьох членів міської ТВК включно з головою і секретарем

В Одесі за день до голосування замінили трьох членів міської ТВК включно з головою і секретарем

Центральна виборча комісія 14 листопада ухвалила Постанову №483 «Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів», якою затвердила заміни в складі Одеської міської ТВК.

Як повідомляє ОПОРА, замінено голову територіальної виборчої комісії Ніну Чернишенко (від місцевої організації політичної партії «Солідарність жінок України»), секретаря ТВК Альберта Байжанова (від місцевої організації партії «За права людини») та члена комісії Ірину Мельник (від місцевої організації політичної партії «Голос»).

Крім того, 10 листопада ЦВК прийняла Постанову №465 «Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів», згідно з якою замінила чотирьох членів Одеської міської ТВК (від місцевих організацій політичних партій «За права людини», ВО «Батьківщина (2 членів) та «Європейська солідарність»).

Також заміни 10, 12 і 13 листопада відбулися у районних в місті Одесі територіальних виборчих комісіях. Згідно з постановою Одеської міської ТВК від 10 листопада у Київській районній ТВК замінили шістьох членів комісії, у Малиновській районній ТВК – також шістьох, у Приморській районній ТВК – також шістьох, у Суворовській районній ТВК – п’ятьох.

Відповідно до постанови міської ТВК від 12 листопада у Київській районній ТВК замінили чотирьох членів комісії, у Приморській районній ТВК – двох, у Суворовській районній ТВК – також двох.

Постановою міської ТВ від 13 листопада у Київській районній ТВК замінили двох членів комісії, у Малиновській районній ТВК – трьох, у Приморській районній ТВК – одного, у Суворовській районній ТВК – сімох.

Нагадаємо, що 15 листопада в Одесі проходить повторне голосування на виборах Одеського міського голови.

Нагадаємо також, що початок дня голосування в Одесі позначився щонайменше кількома порушеннями виборчого процесу.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Поділитися