25 жовтня 2020 р. 16:59

В Одесі вдруге за день надійшло повідомлення про замінування виборчої дільниці

В Одесі вдруге за день надійшло повідомлення про замінування виборчої дільниці

Спостерігач ОПОРИ в Одеській області повідомляє про інцидент у шкільній будівлі.

Як інформує ОПОРА, до поліції надійшло повідомлення про замінування виборчої дільниці №511318 в Одесі (приміщення школи №38).  

Правоохоронці евакуювали присутніх виборців, однак члени дільничної виборчої комісії та низка спостерігачів лишилися всередині.

Нагадаємо, що вдень таке ж повідомлення надходило щодо виборчої дільниці №511268 (вулиця Льва Толстого, 1). Після перевірки вибухонебезпечних предметів не знайшли.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Між тим в пресслужбі поліції повідомили також про те, що перевіряють інформацію, про замінування трьох виборчих дільниць в Одесі на  вулиці Академічній, Гагаріна та Маразліївській  працюють слідчо-оперативні групи поліції, вибухотехніки та кінологи. Вони  перевіряють дільниці на наявність вибухонебезпечних пристроїв чи речовин. 

Також повідомлення  про вибухові пристрої на виборчих дільницях у Новій Дофінівці та Фонтанці надійшли до поліції з одного і того ж телефонного номера.

Під час перевірки приміщення дільниць та прилеглої до них території правоохоронці не виявили  вибухонебезпечних пристроїв чи предметів. 

Слідкуйте за перебігом подій впродовж дня голосування у нашій хроніці, яка постійно оновлюється, або приєднуйтесь до нашого telegram-каналу

Поділитися