25 жовтня 2020 р. 11:59

У «день тиші» до поліції Одещини надійшло 49 повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом

У «день тиші» до поліції Одещини надійшло 49 повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом

За даними поліції у «день тиші», в суботу 24 жовтня, до правоохоронців Одещини надійшло 49 повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом. 

З них 27 - пов'язані з порушенням агітації. За результатами перевірки дев'ять повідомлень внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, складено вісім адміністративних протоколів.

Станом на 9:00 поліцейські склали вісім протоколів за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації). Також розпочато дев’ять кримінальних проваджень: одне за ч.3 та два за ч.4 ст.157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), одне за ч.1 ст.382 (Невиконання судового рішення), по два за частинами 2 та 4 ст.160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) та одне за ч.1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Загалом до поліції в країні надійшло  1 тисяча 41 заява та повідомлення щодо порушень. Також поліцейські склали 128  протоколів про вчинення адміністративних правопорушень виборчого законодавства.

У «день тиші» до органів поліції надійшло 1 тисяча 41 заява та повідомлення.

Із усіх зафіксованих порушень 648  - пов’язані з незаконною агітацією. Найбільше порушень виявлено у  Харківській області – 73, у Рівненській – 68, у Дніпропетровській – 67, у Донецькій – 51 та у місті Києві – 49.

За 48 фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також поліцейські склали 128 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень.

Слідкуйте за перебігом подій впродовж дня голосування у нашій хроніці, яка постійно оновлюється, або приєднуйтесь до нашого telegram-каналу

Нагадаємо, прикордонники допомагають поліції в забезпеченні порядку на території п’ятисот населених пунктів прикордонної зони Одеської області. 

Нагадаємо також, що співробітники Національної поліції в Одеській області почали розслідувати хуліганство на адресу кандидата на посаду голови об'єднаної територіальної громади - мешканця села Троїцьке.

Поліція також почала розслідування підпалу офісу видання «Альтернатива.орг» в Овідіополі Одеської області. Невідомі злочинці в ніч на 21 жовтня спалили редакцію

17 жовтня головного редактора «Альтернативи» Романа Варшанідзе побили троє невідомих під час зйомок.

Нагадаємо також, що співробітники Національної поліції Одеської області розслідують одразу дві атаки на кандидатів в депутати Одеської обласної ради та Роздільнянської місцевої ради. 

Поділитися