17 жовтня 2020 р. 17:42

Подільська міська ТВК на Одещині зареєструвала кандидатів від партії «Сила і Честь» після двох відмов

Подільська міська ТВК на Одещині зареєструвала кандидатів від партії «Сила і Честь» після двох відмов

Подільська міська територіальна виборча комісія в Одеській області 13 жовтня на виконання рішень Одеського окружного адміністративного суду від 30 вересня та від 8 жовтня, вирішила зареєструвати кандидатів у депутати Подільської міської ради від партії «Сила і Честь».

Як повідомляє ОПОРА, раніше Подільська міська ТВК двічі відмовляла Подільській місцевій організації політичної партії «Сила і Честь»: спочатку 25 вересня, через недотримання гендерної квоти, а 5 жовтня – після того як Одеський окружний адміністративний суд визнав її постанову протиправною та скасував її – повторно відмовила в реєстрації з тих самих причин. Після цього Подільська місцева організація політичної партії «Сила і Честь» оскаржила постанову від 5 жовтня, і 8 жовтня Одеський окружний адміністративний суд знову визнав її протиправною та скасував. Окрім того, суд зобов’язав ТВК зареєструвати кандидатів у депутати Подільської міської ради. 13 жовтня ТВК виконала рішення суду і зареєструвала кандидатів.

Як повідомили в комісії спостерігачу ОПОРИ, ТВК внесла відповідні зміни до затвердженого тексту виборчого бюлетеня.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Поділитися