29 листопада 2020 р. 10:08

Перевиборів не буде: кандидат-позивач з Кароліно-Бугаза відмовився сперечатися

Перевиборів не буде: кандидат-позивач з Кароліно-Бугаза відмовився сперечатися

Кандидат на посаду голови Кароліно-Бугазьської сільської ради Юрій Чередниченко відмовився від адміністративного позову на рішення Одеського окружного адміністративного суду який відмовлявся визнати недійсними результати виборів.

Як йдеться в ухвалі апеляційного суду також від своїх вимог відмовився й кандидат в депутати Олександр Громік.

Ці політики 23 листопада звернулися до Одеського окружного адміністративного суду з вимогою визнати недійсними результати виборів. 

25 листопада суд їм відмовив, але вони не погодилися й 26 листопада звернулися до П'ятого апеляційного адміністративного суду вимагаючи скасувати це рішення окружного.

Однак в процесі розглядання справи, 28 листопада вони відмовилися від своїх вимог.

Зазначимо, що  30 жовтня Одеський окружний адміністративний суд вирішив визнати протиправною та скасувати постанову Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії про визнання Андрія Апанасенка Кароліно-Бугазьким сільським головою.

Позивачем до Кароліно-Бугазької сільської ТВК тоді також став кандидат на посаду сільського голови Юрій Чередниченко.

Суд погодився з доводами позивача про те, що раніше Одеський окружний адміністративний суд двічі визнавав протиправними та скасовував постанови Кароліно-Бугазької ТВК про скасування реєстрації кандидата на посаду сільського голови, однак виборча комісія так і не зареєструвала його кандидатом.

«Таке порушення потягнуло за собою спотворення результатів голосування, що є підставою для визнання протиправною та скасування постанови Кароліно-Бугазької сільської ТВК №221 від 27 жовтня «Про визнання Апанасенка Андрія Володимировича обраним сільським головою Білгород-Дністровського району Одеської області на перших виборах 25 жовтня 2020 року Кароліно-Бугазького сільського голови Білгород-Дністровського району Одеської області», - йшлося у рішенні суду.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія зобов’язала Кароліно-Бугазьку сільську територіально виборчу комісію, що на Одещині, невідкладно вирішити питання щодо призначення повторних місцевих виборів

Нагадаємо також, що встановлення підсумків голосування та результатів виборів депутатів Кароліно-Бугазької сільської ради та Кароліно-Бугазького сільського голови Білгород-Дністровського району Одеської області суб’єкти виборчого процесу активно оскаржували в судових інстанціях. 

3 листопада Центральна виборча комісія прийняла постанову «Про окремі питання діяльності Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області», згідно з якою повноваження всього складу Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області були достроково припинені.

Раніше, 13 жовтня суд скасував сім постанов Кароліно-Бугазької ТВК на Одещині, зокрема щодо затвердження тексту бюлетенів і утворення ДВК.

Поділитися